Eesti keelesIn English Muuda tellimust    Checkout






Peatükk "Sissejuhatus," raamatust Iial ära anna alla! Vankumatu otsustavusega vastu elu väljakutsetele, autor Joyce Meyer:



Rohkem kui midagi muud tahan anda sulle teada, et sul võib olla Jeesuse Kristuse kaudu sügav ja lähedane isiklik suhe Jumalaga ning parim, mida elul sulle pakkuda. Jumal ei ole erapoolik (vt Ap 10:34) ja Tema tõotused kehtivad võrdselt kõigile. Jah, sa võid saada parima, mida Jumalal on pakkuda, kuid see eeldab meelekindlust mitte alla anda, kuni oled igal elualal edu saavutanud.
Usun, et Jumalal on sinuga suurepärane plaan ja ma kutsun sind üles mitte rahulduma vähemaga. Ta tahab sind õnnistada ja anda sulle elu, mis pakub mitte üksnes põnevust, sügavat rõõmu ja magusat rahuldust, vaid ka väljakutseid, pingutusi, ajuti frustratsiooni ning isegi hetki, kus sul võib tekkida kiusatus alla anda.
Võta seda raamatut kui juhendit, mille abil nõutada igas eluvaldkonnas parimat. Pakun sulle vajalikku inspiratsiooni, et jaksaksid teekonnal väsides jalga jala ette tõsta ja tuletan sulle mitmel moel meelde: sa saad hakkama, kui ei anna iial alla. Raamat annab sulle jõudu tõusta majesteetliku kotkana elu proovilepanekutest ja katsumustest kõrgemale, kasvatab meelekindlust ning õpetab, kuidas pöörata ebaõnnestumised võimalusteks. See aitab sul jääda kindlaks ja süvendab veendumust, et Jumal on võimeline aitama sul Tema antud eesmärke kätte saada. See tugevdab su usku Tema igatsusse viia neid unistusi täide, mis Ta on su südamesse pannud.
Käesoleva raamatu lehekülgedel tutvud hämmastavate inimestega, kes keeldusid leppimast vähema kui parimaga ja kelle lood vaimustavad ning äratavad imetlust. Iga kirjapandud sõna on mõeldud selleks, et ergutada sind jätkama, meenutades sulle, et Jumal on sinu poolt, ja julgustada sind mitte kunagi alla andma.
Üks peamisi põhjusi, miks inimesed alla annavad, on see, et nad proovivad midagi, põruvad läbi ja tunnevad end kohe „läbikukkujana“. Tegelikult pole me läbikukkujad enne, kuni oleme ise alla andnud. Kui meil midagi ebaõnnestub, ei ole meil tihti julgust enam uuesti proovida ja me lepime vähemaga, kui suudaksime saavutada või millest võiksime rõõmu tunda – kui me lihtsalt jätkaksime proovimist. Meil kõigil tuleb ette aegu, kus asjad ei lähe nii, nagu lootsime, vaatamata sellele, et andsime oma parima. Võime ühes või isegi mitmes asjas ebaõnnestuda, kuid see ei tee meid veel mingil juhul elus läbikukkujaks. Usun, et need ajutised tagasilöögid kuuluvad elu juurde ja on kogemustena vajalikud, et tõeline edu saaks üldse võimalikuks. Mõne asja luhtaminek muudab meid alandlikumaks ja annab meile võidu teel vajalikke õppetunde. Inimestele, kes ei anna iial alla, on ebaõnnestumine üksnes kütuseks suuremale meelekindlusele ja tuleviku kordaminekutele.
Mõned ajaloo kõige edukamatest inimestest kukkusid läbi, kuid julguse kaotamise asemel keeldusid nad alla andmast. Mõtle näiteks järgmistele inimestele:

Henry Ford, auto leiutaja, kes tegi enne äriedu saavutamist läbi viis pankrotti.
Kuulus tantsija ja filminäitleja Fred Astair, kes osales 1933. aastal MGM stuudio esinemisproovil. Stuudio ülestähenduste sõnul oli ta kergelt kiilas, ei osanud näidelda ning oskas pisut tantsida.
Maailmakuulsa raamatu „Väikesed naised“ autori, Louisa May Alcotti perekond arvas, et Louisa peaks loobuma mõttest saada kirjanikuks ning õppima seeasemel õmblejaks.
Üks ajaleht vallandas Walt Disney ideede vaeguse pärast ja enne Disneylandi ehitamist tegi ta läbi mitu pankrotti.
Enrico Caruso vanemad uskusid häälekoolitajat, kelle sõnul ei olnud Enricol muusikas mingit tulevikku – ta lihtsalt ei oskavat üldse laulda. Enrico ei uskunud õpetajat ja sai üheks maailma kuulsaimaks ooperilauljaks.
Theodore Roosevelt kaotas 1884. aastal ühe päevaga nii ema kui abikaasa – enne kui temast sai sõjakangelane ja Ameerika Ühendriikide võimekamaid presidente.
John Wesleyt, metodismi rajajat paluti tihti pärast esimest jutlust samasse kirikusse enam mitte tagasi tulla. Kui ta jutlustas tänavail, ajas rahvas ta linnast välja. Heinamaal kuulutamise ajal päästsid inimesed talle pulli kallale. Hiljem aga, kuna ta keeldus alla andmast, tuli teda karjamaale kuulama kümme tuhat inimest.

Mind hämmastab ka Abraham Lincolni lugu. Paljude lüüasaamiste tõttu oli tal põhjust uskuda, et tal pole vähimatki võimalust elus midagi korda saata või tõusta Ameerika Ühendriikide presidendiks. Kahekümne kahe aasta vanuses kukkus ta läbi äris. Aasta hiljem kandideeris ta seadusandlikkusse kogusse ja kaotas. Kahekümneneljaselt tegi ta läbi teise ärilise ebaõnnestumise. Kahekümnekuueselt suri naine, keda ta armastas, millele järgnev aasta kulus tal närvivapustusest toibumisele. Kahekümneüheksaselt ebaõnnestus ta teist korda valimistel ja kolmekümneneljaselt kandideerimisel Kongressi. Kolmekümneseitsmeselt valiti ta küll Kongressi, kuid kahe aasta pärast sai ta taas lüüa. Neljakümnekuueselt kukkus ta läbi katsel pääseda Senatisse ja järgmisel aastal ka kandideerimisel asepresidendi ametikohale. Neljakümneüheksaselt kaotas ta Senati uutel valimistel. Tal oli neli poega, kellest täisealiseks sai ainult üks. Kuid viiekümne ühe aasta vanuses valiti Abraham Lincoln Ameerika Ühendriikide presidendiks ja ta juhtis riigi edukalt läbi ühe selle raskeima ajajärgu. Paljud oleksid võinud öelda: „Pole võimalik,“ ent mitte Lincoln. Tema ei andnud iial alla.
Lisaks kuulsustele, kel tuli endale kindlaks jääda, on ka lugematu hulk teisi, kelle nimesid me ei tea, kuid kelle ebaõnnestumised või vead on saanud tuntuimaks ja enim müüvaks artikliks tänapäeva maailmas.
Näiteks ei olnud Ivory seep kunagi mõeldud vee peal ujuma. Vee peal püsib see tänu tootmisprotsessis tekkinud veale – ja selle ujuvus sai omaduseks, mis eristab seda kõigist ülejäänud turul olevatest seepidest.
Samal kombel mõeldi Kleenexi taskurätikute materjali algselt kasutada I maailmasõjas gaasimaskide filtrites, kuid see ei toiminud. Samuti ei sobinud see nahakreemi eemaldamiseks. Kui aga keegi otsustas pakkida ja turustada seda ühekordselt kasutatavate taskurätikutena ... noh, edasi sa juba tead.
Usun, et sa oled määratud korda saatma suuri asju. Jumal lõi sind eesmärgiga. Tal on sinu jaoks soodsaid võimalusi ja ülesandeid, mida sulle usaldada. Oled praeguseks juba kindlasti taibanud, et Jumala järgimisel tuleb sul kohata ka vastuseisu. Inimesed, kes on kutsutud tegema suuri tegusid, kohtavad ka suuri väljakutseid. Ta ei ole kunagi lubanud, et sul saab olema kerge. Tegelikult Tema Sõna lausa garanteerib meile vastaseid. Samas aga lubab Ta olla raskustes meiega, võidelda meie eest, anda meile jõudu ja teha meid võimeliseks ületama iga ettetulev takistus tingimusel, et me ei anna iial alla.
Mida iganes sa oma teel kohtad, keeldu loobumast. Enne kui alustad, luba mul anda sulle kaasa üks piiblitõde, mida tasub meeles hoida mitte üksnes selle raamatu lugemisel, vaid ka veel kaua aega pärast seda: „Jumal, kes teid on kutsunud sellele vaimsele seiklusele, jagab meiega oma Poja ja meie Isanda Jeesuse elu. Tema ei jäta teid kunagi. Ärge seda eales unustage“ (1 Kr 1:9; The Message, minu kursiiv).






  COPYRIGHT © 2009 .