Eesti keelesIn English Muuda tellimust    Checkout






Peatükk "Eessõna," raamatust Imepärase sünd, autor Heidi Baker:



“Imepärase sünd” on raamat, mida vaid vähesed võiksid kirjutada või vähemasti hästi kirjutada. Selleks, et selline raamat oleks väljapaistev, peaks autor ammutama üleloomulikust elustiilist, mis ei ole harv mitte ainult kaasajal, vaid ka terve kirikuajaloo jooksul. Käesoleva autori puhul on selleks elustiiliks piibellike mõõtmetega imedesfäär. Ma olen seda oma silmaga näinud.
Mu sõprus Rollandi ja Heidi Bakeriga on kestnud umbes kuusteist aastat. Ma olen jälginud, kuidas need andunud Jumala armastajad on kogenud selliseid läbimurdeid, millest vähesed on üksnes unistanud. Ma ei unusta kunagi ühte oma külaskäiku Mosambiiki, kui kaks pimedat meest leidsid tee Iris Globali territooriumile Pemba linnas. Kui me olime nende eest lühidalt palvetanud, kuulsin ma, kuidas Heidi ütles neile: “Tulge homme tagasi ja te näete!” Järgmine päev oli pühapäev.
Kui uus päev kätte jõudis, kasvas nende keskuse aktiivsuse tase muljetavaldavalt, kui paljud kogukonnast hakkasid kogunema, et tähistada Jumala headust nende pühapäevahommikusel ülistusteenistusel. Nende usklike ülistus oli kirglik ja peaaegu ajatu. See oli kõike muud kui rituaal või märk nende armastusest Jumala vastu.
Pimedad mehed tulid tagasi, nagu neile oli juhtnöör antud. Mis tegi nende olukorra minu jaoks ainulaadseks, oli see, et ühel neist olid ainult silmavalged. Ei olnud ei pupille, vikerkesta ega midagi muud. Pärast väga lühikest palvet suutsid mõlemad mehed näha. Ja sellel, kellel olid silmavalged, olid nüüd täiesti uued, kaunid pruunid silmad. Nad mõlemad tulid sel päeval rõõmuga usule Jeesusesse ja ühinesid uute usklike rongkäiguga üle tänava asuva ookeani poole, kus nad kõik ristiti. See oli kaunis. See oli täiuslik.
Kuna Bakerid elavad sellises lootusetus maailmaosas ja kuna nad otsivad kõige raskemaid juhtumeid, mille läbi näidata Jumala armastust, kogevad nad rohkem, kui saavad osa tragöödiast ja kurbusest. Ma ei tunne mitte kedagi, kes on seisnud vastakuti suuremate väljakutsetega oma usule kui Rolland ja Heidi Baker. Ent rõõm võidutseb kõige üle. Ma olen jälginud, kuidas suuri kannatusi põhjustanud kaotusi on ületatud vastupandamatult võimsate jumalike kogemuste ja läbimurrete abil, mis võivad tulla vaid Jumala headusest.
Ma mainin seda, kuna lugeja jaoks on oluline teada, et see raamat ei ole ilmale tulnud mõne hea koosoleku või positiivse kogemuse tagajärjel. Samuti ei saanud see oma kuju klassitäie teoreetikute abil. See on sepistatud raskuste tules paljude pisaratega. Ent kõigest sellest me näeme lähtuvat kuningriigi evangeeliumi sellise ilu ja väega, millest räägitakse pühakirjas. Ja juhul kui sa ehk mõtled, et see on ainult eriliselt andekate inimeste jaoks, siis on just see lastearmee, kelle eest Bakerite teenistus hoolitseb, üks parimaid imede toomisel võimatutesse olukordadesse.
Sellise tausta juures sa parem hinda seda, kuidas Heidi on võimeline esitama hindamatuid arusaamu ja väärtuslikke võtmeid, kuidas elada Jumala tõotuste järgi su elus. See raamat toob julgustust ja tarkust, ükspuha, kus sa oma teekonnal parajasti asud. Omaenda eluloo läbi näitab ta, kui tähtis on hoida kinni tõotusest, mis Jumal sulle on andnud, kuni see täide läheb.
Ma olen aastaid tundnud, et Maarja, Jeesuse ema, võimaldab meile ebatavalisi pilguheite viimsete aegade elustiili, milleks on imede toomine sellesse maailma. Heidi teeb just seda – suurepäraselt. Ta vaatab lähedalt, kuidas Maarja ohjas oma südant ja elu paljude väljakutsuvate olukordade keskel.
Kas sa oled siis nagu Maarja Jumalalt sellise tõotuse vastuvõtmise staadiumis, mis tundub võimatu, navigeerid läbi sind ümbritsevate inimeste reaktsioonide või otsid tarkust millegi varem mitte nähtu jaoks – see raamat tõmbab sind Isale lähemale ja annab sulle suurepärased tööriistad, et olla teekonnal edukas.
Heidi tõstab esile peamise võtme – pidada lähedust oma teekonna keskpunktis ja kutsub lugejaid olema andunud, üleantud ja uppunud armastusse Jumala vastu. Ta näitab, et see on viis, kuidas olla kartmatu ja leida lootust ning vastupidavust kõige raskematel hetkedel. Ma olen jälginud teda ja Rollandit elamas selliselt aastaid ja olen veendunud, et see on nende edu tuumaks Jumalas.
Isand ütles Heidile: “Ainult siis, kui sa töötad teistega koos, tood sa lõikuse sisse.” Heidi selgitab seda rõõmu ja tugevust, mida annab Kristuse ihuga partneriks olemine tõotuste täitumise nägemisel ja ta jagab oma visiooni järgmise põlvkonna üleskasvatamisest, kes jooksevad neile määratud võidujooksu, kandes tõotusi, mis lähevad kaugemale ühest põlvkonnast, nägemaks Jumala armastuse paljundamist maailmas.
See raamat inspireerib, julgustab ja pakub suurt selgust järgmiseks hooajaks Jumalas.

– BILL JOHNSON
Betheli koguduse vanempastor, Redding, California
Raamatu “Kui taevas vallutab maa” autor





  COPYRIGHT © 2009 .