Eesti keelesIn English Muuda tellimust    Checkout






Peatükk "Eessõna," raamatust Määratud valitsema. Sundimatu edu, terviklikkuse ja võiduka elu saladus, autor Joseph Prince:



See kõik sai alguse 1997. aastal, kui ma olin koos oma naise Wendyga puhkusel. Ta magas esiistmel, hingates kergelt minu kõrval, kui ma sõitsin läbi Šveitsi Alpide põneva maastiku. Siis kuulsin ma selgelt enda sees Isanda häält. See ei olnud Vaimu tunnistus. See oli hääl ja ma kuulsin, kuidas Jumal mulle selgelt ütles: “Poeg, sa ei jutlusta armust.”
Küsisin: “Mida Sa sellega mõtled, Isand? See on löök allapoole vööd. Päriselt kohe!” Ma lisasin: “Ma olen armujutlustaja. Ma olen armust aastaid jutlustanud ja nii nagu enamik jutlustajaid jutlustan ma, et me oleme armust päästetud saanud.” Ta vastas: “Ei. Iga kord, kui sa armust jutlustad, segad sa sinna käsu sisse. Sa püüad tasakaalustada armu käsuga, nagu paljud teised jutlustajad, aga sel hetkel, mil sa tasakaalustad armu, muudad sa selle mõjutuks. Sa ei saa panna uut veini vanadesse nahklähkritesse. Sa ei saa panna armu ja käsku kokku.” Ta ütles veel: “Poeg, paljud jutlustajad ei jutlusta armust sel moel, nagu apostel Paulus sellest jutlustas.” Seejärel lõpetas Ta rõhutatult väitega, mis muutis mu teenistust põhjalikult: “Kui sa ei jutlusta armust radikaalselt, ei saa inimesed radikaalselt õnnistatud ja nende elu ei muutu radikaalselt.”
See võimas sõna Isandalt raputas mind ja ma mõistsin esimest korda, et olin tõepoolest jutlustanud armusõnumit, mis oli käsuga mõõdukamaks muudetud. Naasin oma kogudusse tugeva Isanda mandaadiga ning hakkasin armust radikaalselt jutlustama.
Tol ajal oli meie kogudus jõudnud umbes kahe tuhande liikme tasandile. Ent varsti pärast mu kohtumist Isandaga Šveitsi Alpides, hakkasime koguduses aasta aastalt kogema plahvatuslikku juurdekasvu ja meie Isanda armu läbi külastas 2007. aasta esimese pühapäeva teenistusi rohkem kui 15 tuhat inimest. Isand on kinnitanud oma sõna mitte ainult meie kasvavas koguduses, vaid ka tuhandete kallite elude aulise muutmise läbi, kes on puutunud kokku radikaalse armukuulutusega. Läbi aastate on mul olnud eesõigus olla tunnistajaks abielude taastamisele, võlgade üleloomulikule kustutamisele, imepärastele tervenemistele ja ma olen tundnud rõõmu, nähes Jumala lapsi vabaks saamas hävitavatest sõltuvustest.
Viimastel aastatel on Isand avanud mulle ukse, nii et ma olen saanud jutlustada armuevangeeliumi Norras, Hollandis, Londonis, Kanadas, Austraalias, Taimaal ja Indoneesias. Me oleme alustanud ka telesaateid Ameerikas, Kanadas, Austraalias ja Ugandas. Reaktsioon sellele, mida ma nimetan evangeeliumi revolutsiooniks, on olnud tohutu. Ma olen saanud tunnistuse tunnistuse järel selle kohta, kuidas inimesed on saanud vabaks käsuorjusest ja elavad nüüd rõõmu tundes uue lepingu tõdede ja tõotuste üle, mis Jeesus oma verega ostis.
Te võite ette kujutada, kuidas see raamat on palju aastaid mu südames käärinud. Kui on olemas üks raamat, mida ma tahaksin siinpool taevast kirjutada, siis on selleks just see ja ma olen nii rõõmus, et te hoiate seda nüüd oma käes. Ma usun, et see raamat puudutab teid ja muudab teid. See, mida Isand ütles mulle umbes kümme aastat tagasi selle kohta, et ilma armust radikaalse kuulutamiseta ei saa inimelud kunagi radikaalselt õnnistatud ja radikaalselt muudetud, kajab endiselt tugevalt mu südames. Seetõttu räägib käesolev raamat sellest, kuidas saada radikaalselt muudetud Tema armu ja üksnes Tema armu läbi.
Selles raamatus te avastate saladuse, kuidas Jumala viisil elus sundimatult valitseda. Inimene on välja töötanud palju strateegiaid, metoodikaid, tehnikaid ja taktikaid isikliku edu saavutamiseks. Vaadake vaid tänastes raamatupoodides ringi. Võib-olla seisate just ühes neist. Kui see on nii, siis võtke veidi ringi vaatamiseks aega. Mida te näete? Te leiate arvatavasti eest suure valiku eneseabiraamatuid. Lubage mul teile teatada, et elus edu saavutamiseks on üks kõrgem viis, kui vaid oma jõupingutustele toetumine. Piibel ütleb 1. laulu kõige esimeses salmis: “Õnnis on inimene, kes ei käi õelate nõu järgi …” Seega, kuigi õelate või jumalatute vahendid pakuvad mõningast nõu, on uskliku jaoks üks kõrgem tee. Miks toetuda eneseabile, kui sul võib olla otsene juurdepääs Jumala abile? Jeesuse nimi heebrea keeles, Ješua, tähendab lihtsalt Päästjat. Hüüdkem Teda appi, et Ta päästaks meid, selmet sõltuda meie endi võimetest end päästa.
Kahjuks on tänapäeval usklikke, kes ei hüüa appi oma Päästjat, sest nad usuvad valet, et neil pole õigust seda teha. On usklikke, kes arvavad, et nende vead on muutnud nad Jumala poole hüüdmiseks kõlbmatuks. Mõned usuvad ehk isegi, et nad ei vääri Isanda abi, kuna nad ei ole käinud regulaarselt kirikus, lugenud piisavalt Piiblit või palvetanud küllaldaselt. Mu sõber, kui sa upud, ei vaja sa õpetajat, kes õpetaks sulle õigeid samme, mida on vaja astuda, et hakata ujuma ja ennast päästma. Sul ei ole vaja nimekirja asjadest, mida teha ja mida mitte. Sa vajad Päästjat, kes on valmis sinu päästmiseks kartmatult vette sukelduma, hoolimata sellest, mida sa tead või ei tea, mida sa oled teinud või ei ole. Sa ei saa enda tegudega teenida ära Tema soovi sind päästa. See toimub Tema armu läbi!
Alustagem selle tunnistamisega, et meis endis ei ole võimet ega vahendeid endi päästmiseks. Kokkuvõtlikult, meil oli võlg, mida me ei suutnud maksta, aga Jeesus maksis selle ristil omaenda eluga, see oli võlg, mis ei olnud Tema oma. See kõik on täielikult Tema saavutus ja Tema tegemine. Meie osa on uskuda Temasse ja võtta vastu kõik, mis Ta meie eest on korda saatnud. Kas see kõlab naeruväärselt lihtsa, ühekülgse ja ebaausana? Aga, mu sõber, see ongi just see, mis teeb armust armu. Arm on arm ainult siis, kui see on teenimatu, pälvimatu ja muidu saadud.
Kas sa oled valmis selleks, et Ta arm õnnistaks sind tohutult ja muudaks su? Kas sa oled valmis loobuma omaenda pingutustest, saavutamaks edu, terviklikkust ja võidukat elu?
Ma usun, et kui sa kord alustad seda Tema radikaalse armu avastamise teekonda, ei jää su elu enam endiseks. Mu sõber, sa oled määratud valitsema!





  COPYRIGHT © 2009 .