Eesti keelesIn English Muuda tellimust    Checkout






Peatükk "Sissejuhatus," raamatust Üleloomuliku maailma reaalsus, autor Todd Bentley:



Sea oma mõtted [armastus] asjadele ülal, mitte asjadele maa peal (Koloslastele 3:2).


2001. aasta detsembris Fairfieldis Iowas oli mul prohvetlik kogemus. Leidsin end ookeani äärest, mis ulatus kaugemale kui silm seletas. Tundsin, kuidas vool tiris mind justkui kutsudes kaasa, tõmmates mind sügavamale sellesse päratu suurde merre. Tõrkusin hetkeks, peljates tundmatut. Liikunud pisut sügavamale, voolas vesi mul juba üle pea. Tunne oli kirjeldamatu. „Jumal, mis see on?“ küsisin. „Todd, see on klaasmeri,“ vastas Isand. „Isanda tundmine ja auhiilgus katab maad nagu vesi merepõhja. Sa oled teadmiste ja tunnetuse meres. Sa oled ilmutuse vetes. Sa oled Isanda auhiilguse tundmise vees, mis tuleb Püha Vaimu ilmutuse kaudu.“

„Trooni ees oli nagu klaasmeri, mägikristalli sarnane“ (Ilm 4:6). Meri Jumala trooni ees on nagu kristall, läbipaistev. See on prohvetlik pilt Jumala võimest näha ja teada kõiki asju korraga. Jumala silme ees on kõik nähtav. Midagi ei ole Talle teadmata või varjatud. Kogemuse järel mõtlesin endamisi: „Lahe! See oli küll vägev.“ Mida see nägemus tegelikult tähendas, seda hakkasin mõistma alles mõni nädal hiljem. Olin ühel koosolekul Salt Lake City’s, kui nägin seal äkki ingleid, kes laskusid alla koosolekule ja tõusid siis taas üles Taevasse. Mulle meenus kohe Jaakobi redel (vt 1 Ms 28:12). Need inglid tõid ilmutuslikke teadmisi.

Siis ütles Isand: „Vaata, mis neil käes on.“ Nägin silmi ja tiibu. Isand ütles: „Silmad ja tiivad esindavad nägija võidmist ja tunnustähtede prohvetit. Tiivad on pilt prohvetluse rohkenemisest; need on tiivad, mis viivad kõrgemale, kui sa kunagi varem oled lennanud. Sel aastal Ma vabastan nägija ja tunnustähtede võidmise.“ (Nägija ja tunnustähtede prohveti teemal räägime raamatu hilisemates peatükkides.)

Pärast seda Salt Lake City’s ja Fairfieldis nähtud nägemust ütles Isand, et kutse kogeda uusi ilmutuse, teadmiste ja prohvetluse dimensioone kehtib mitte mõnele üksikule erilisele prohvetile, vaid kogu Kristuse Ihule tervikuna.

On aeg tõsta standardeid ja ootusi, kui palju Jumalat me juba praegu võime näha ja kogeda. Usun, et nii nagu me võime õpetada inimesi liikuma prohvetlikus ja eristama Jumala häält mõtete ja muljete sfääris, nii võime õpetada Ihu treenima ka oma vaimseid meeli (vt Hb 5:14) ja valmistama end ette nägemusteks, transsideks, Vaimus nägemiseks ja isegi kolmanda Taeva kogemusteks.

Ma olen väsinud maailmast, saatanast, meediumitest, nõidadest, TM-i harrastajatest ja New Age’i liikumisest, kes kõik varastavad ja võltsivad ehedat, tarkuse ja ilmutuse Vaimus käimise pärandit. Meil on aeg mõista üleloomuliku reaalsust. Peaksime seda oma elus aktiivselt otsima ja ootama. Kui sinu asjad on Isandaga korras, siis on Jumala võime sind hoida ja kaitsta kaugelt suurem kui kuradi võime sind eksitada. Usun, et Isanda sõna sellele põlvkonnale on: „Tule siia üles.“





  COPYRIGHT © 2009 .