Eesti keelesIn English Muuda tellimust    Checkout






Peatükk "Autori eessõna," raamatust Taevas on nii reaalne!, autor Choo Thomas:



Selles raamatus jagan ma sinuga neid läbielamusi, mis mul on Jeesusega olnud taevas. Kõige enne ma soovin, et sa mõistaksid olukordi, mis ümbritsesid iga taevaskäimist.
Lõik apostel Pauluse esimesest kirjast korintlastele aitab seda selgitada. Seal on öeldud:

Vaata, ma ütlen teile saladuse: me kõik ei lähe magama, aga me kõik muutume, äkitselt ühe silmapilguga, viimse pasuna hüüdes. Sest pasun hüüab ja surnud tõusevad üles kadumatutena ja me muutume.
Sest see kaduv peab riietuma kadumatusega ja see surev riietuma surematusega. Aga kui see kaduv riietub kadumatusega ja see surev riietub surematusega, siis saab tõeks sõna, mis on kirjutatud: “Surm on neelatud võidusse!”
– 1 Korintlastele 15:51–54

See Pühakirja tekst viitab lõpuaegadele, kui need, kes tunnevad Isandat, lähevad igaveseks Tema juurde. Kui see sünnib, siis me vahetame oma surelikud ihud kadumatute, taevaste ihude vastu.
Iga kord, kui ma olen läinud Jeesusega taevasse, on see muutus päriselt aset leidnud. Jumal on andnud mulle uue ihu – ihu, milles ma olen välja paistnud märkimisväärselt sarnasena oma teismeliseeale. Mõnikord on see muutus aset leidnud mõnel mererannal maa peal, kuhu Ta on mind toonud. Teistel kordadel on mind mu kadumatusse ihusse riietatud kodus, magamistoas.
Inimesed küsivad minult sageli: “Kas sinu taevased läbielamused olid kui nägemused või unenäod või käisid sa taevas päriselt?” Minu ainus vastus nendele küsimustele on see, et ma tean, et ma olen näinud taevast ning ma tean, et taevas on nii reaalne. Ma jätan teoloogide arutada selle, kas mu läbielamused tuleks paigutada üleloomulike unenägude, nägemuste või tegelike läbielamuste kategooriasse. Võin vaid öelda, et see kõik oli mu jaoks väga reaalne.
Iga kord, kui Isand on mind külastanud, olen lamanud voodis täieliku Püha Vaimu võidmise kontrolli all. Vahetult enne Tema tulekut võbiseb ja väriseb mu maine ihu alati vähemalt 20 minutit. Ma ei saa kõigest sellest täielikult aru, aga ma tean, et Ta vabastab oma väge minusse. Mõnikord kestavad sellised ettevalmistusperioodid pool tundi või kauemgi.
Palun ära küsi minult, milleks see on vajalik, sest ainult Tema teab iga kord selle põhjust. Ta on mulle lihtsalt öelnud üha uuesti ja uuesti, et valmistab mind selle teenistuse jaoks, milleks Ta on mind kutsunud.
Tavaliselt, kui see juhtuma hakkab, siis mu keha väriseb ning mu kõht läheb pingesse. Mu vaimust kerkivad esile sügavad oiged ning ma hakkan ülevoolavalt higistama. Ma usun, et need oiged on needsamad, mida on kirjeldanud apostel Paulus: “Aga samuti tuleb ka Vaim appi meie nõtrusele; sest me ei tea seda, mida paluda, nõnda nagu peaks, ent Vaim ise palvetab meie eest sõnades väljendamatute ohkamistega (inglise keeles ‘oigamistega’)”. (Ro 8:26)
Ma usun, et higistamine tuleneb tugevast Isanda võidmisest. Piibel kirjeldab Isanda ligiolu sageli tulena, kuumuse ja auna ning nüüd ma tean, mida need võrdkujud tähendavad. Olen isiklikult tundnud intensiivset kuumust Tema ligiolus.
Tavaliselt järgneb nendele ilmingutele kiiresti ja äkitselt tohutu sisemine pingesööst ja tõmbetunne väljastpoolt. Seejärel näen ma oma muudetud ihu koos Isandaga maisel mererannal. Me tuleme pärast taevaskäiku alati tagasi samasse kohta, kust me lahkusime.
Ma tunnistan, et ma ei saa kõigest sellest täielikult aru, mis on juhtunud, aga mu maine ihu on mu taevaskäikude ajal jäänud voodisse. Nende sündmuste ajal olen ma nii osaleja kui kõrvaltvaataja.
Ma olen võinud näha kõike. Kõike seda, mis minuga on juhtunud – oma maise ihu silmadega. Olen näinud seda, kuidas ma lähen Jeesusega mereranda, kuidas mu ihu on muudetud ning kuidas Ta mind taevasse viib.
Sageli reageerib mu maine ihu taevastele läbielamustele kui päriselt toimuvatele. See väljendub tantsimises, rõõmustamises, kiitmises, naermises, nutmises ja teistes asjades, mida mu muudetud ihugi läbi elab.
Kui mu muudetud ihu on õnnelik, on ka mu füüsiline ihu õnnelik. Kui mu taevane ihu on kurb, reageerib ka mu füüsiline ihu pisaratega. Kui mu muudetud ihu laulab, siis ma laulan; kui see tantsib, ma liigutan oma käsi; kui see naerab, naeran minagi. Kui ma noore neiuna oma muudetud ihus Isandaga räägin, reageerib mu maine ihu sõnadega mu südamest ja mu suu ning pea liiguvad vastavalt.
Ma jälgin kõrvalt oma muudetud ihu, kui ma kõnnin Isandaga taevas. Kui ma laulan rõõmu- ja kiituselaule, näen ma, kuidas rõõm väljendub mu näos. Üsna imepäraselt lähtub mu hääl mu maisest ihust.
Kui ma tõusen muudetud ihus taevasse ja tulen taevast alla, siis mu füüsiline ihu tunneb vastavalt kas ülesvõtmist või õrna allatulekut. Need tunded kestavad vaid sekundi. Mõnikord, kui mu füüsiline ihu tunneb, justkui tõstetakse teda voodist üles, olen ma hirmunult kisendanud.
Kuigi ma näen enda muudetud näojooni üsna ilmekalt, ei näe ma Isanda nägu. Samas näen ma Ta juukseid, käsi ja riideid ja võin öelda, et Ta on tugeva kehaehitusega. Tema lainelised juuksed on keskelt lahku kammitud, kaela juures otstest lokkis ja valged kui siid. Tema käte nahk on oliivivärvi ning Tema sõrmed on pikad ja nõtked.
Ma näen, kuidas Isanda suu liigub, kui Ta minuga räägib. Tema kuju ja kehaehitus kõnelevad Temast kui noorest mehest, umbes 30–40-aastasest. Ta näib olevat umbes 1,8 meetrit pikk.
Kuigi ma ei suuda eristada selgelt Ta näojooni, võin ma näha, kui Ta on vihane, rõõmus, kurb või murelik. Ma võin öelda, et Ta on väga lahke ja armastav ja Ta naudib lustakaid hetki. Ära aga unusta, et ma näen Isanda vaimset ihu (täpselt nii, nagu ma näen enda vaimset ihu).
Alates 27. maist 1996. aastal on Isand mind viinud igal esmaspäeva varahommikul mererannale, vastavalt sellele tõotusele, mis Ta mulle andis. Me oleme sageli koos liival jalutanud. Mõnikord on Ta võtnud mind oma kätele ja keerutanud ringiratast nagu last. Sellistel lõbusatel hetkedel oleme Isandaga üliväga nautinud üksteise lähedust ja oleme mõlemad naernud siirast rõõmust.
Isandal on väga inimlik isiksus, kuigi Ta on Jumala Poeg. Ma armastan Teda rohkem kui oma elu. Ta on väga väheste sõnade inimene. Kui Ta räägib, teeb Ta seda alati eesmärgipäraselt. Ta jagab ainult neid asju, mis Ta peab meile vajalikuks teada.
Kui Ta lahkub pärast neid helgeid külaskäike taevasse, kaob ka minu muudetud ihu ja mu füüsiline ihu on taas võimeline liigutama vastavalt mu vajadustele ja soovidele. Sellal on mu ihu lõdvestunud ja rahulik.
Pärast neid imepäraseid läbielamusi võiksin ma tulla otsekohe voodist välja, kui tahaksin, aga tavaliselt ma jään veel pikali ja mõtlen äsja nähtu ja kogetu üle järele. Seejärel panen ma selle päevikusse kirja.
Ma olen hämmingus sellest, et Isand kutsus mind seda raamatut kirjutama. Ma olen Korea ameeriklane, kelle inglise keele kasutus on teatud määral piiratud. Sellele vaatamata valis Isand mind tegema oma tööd. Ta ütles, et ma räägiksin kõigest, mida ma kogesin ning kuulsin ja see ongi selle raamatu eesmärk.
Oo, kui tänulik ma olen, et mul on olnud eesõigus saada eelmaitset aust ja et ma saan seda teiega jagada. Jumal tahab, et sa teaksid, et Ta on juba valmistanud taevas koha sinu jaoks, kui sa vaid usud Tema Pojasse ja võtad Ta vastu kui oma isikliku Isanda ja Päästja.
Ma soovin teha üksnes Isanda tahet. Minu palve sinu eest seda raamatut lugedes on sama, mis Pauluse palve tema armsate Efesose vendade ja õdede eest, mis on kirja pandud tema kirjas neile:

… et meie Isanda Jeesuse Kristuse Jumal, kirkuse Isa, teile annaks tarkuse ja ilmutuse Vaimu tema äratundmisel, valgustades teie südame silmi, et te teaksite, milline lootus on tema kutsumises, milline on tema pärandi kirkuse rikkus pühade sees ja milline on tema väe võrratu suurus meie heaks, kes me usume tema tugevuse jõu mõjul. See sai tegevaks Kristuses, kui ta tema üles äratas surnuist ja pani istuma oma paremale käele taevas, kõrgele üle iga valitsuse ja meelevalla ja väe ja ülemuse ning üle iga nime, mida nimetatakse mitte üksnes nüüdsel, vaid ka tulevasel ajastul.
– Efeslastele 1:17–21

Mu ainus soov on, et sa võtaksid seda raamatut sellisena, nagu ta on kirjutatud – olles täielikult Isandale ja Tema tahtele avatud. Hinda minu läbielamusi Jumala Sõna valguses. Ma usun, et sa leiad, et need asjad, mida ma jagan taeva kohta ja mu läbielamused Isandaga on täielikult piibellikud.

Choo Thomas
Tacoma, Washington
Veebruar 1997






  COPYRIGHT © 2009 .